Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

naleśniki z kapustą i grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 0,5 kg
grzybki suszone 2-3 szt
cebula 1 szt
mleko 2 szkl
mąka 1,5-2 szkl
jajko 1 szt
olej do smażenia
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: naleśniki z kapustą i grzybami

mleko wymieszać z mąką i jajkiem doprawić solą i wymieszać ciasto. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Na rozgrzanym oleju usmażyć naleśniki. Grzyby namoczyć i ugotować, około 10 minut, w wodzie w której się moczyły. Kapustę przepłukać i ugotować w osolonej wodzie. Na patelni przesmażyć cebulę pokrojoną w drobną kostkę, dodać do odcedzonej kapusty i wymieszać razem z grzybkami również pokrojonymi w kostkę. Doprawić. Farsz nakładać na naleśniki, zwinąć, i podgrzać na patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 28.05.2014 15:51
bardzo fajne
Łukasz15 04.05.2013 09:02
Z takim farszem na pewno będą pyszne
traktorek 17.04.2013 21:46
bardzo lubię
kuklik 04.04.2013 09:38
smakowite danie
gosia56 22.03.2013 19:36
Napewno pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak