naleśniki z kapustą i grzybami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    0,5 kg
  • grzybki suszone

    2-3 szt
  • cebula

    1 szt
  • mleko

    2 szkl
  • mąka

    1,5-2 szkl
  • jajko

    1 szt
  • olej do smażenia

  • pieprz

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mleko wymieszać z mąką i jajkiem doprawić solą i wymieszać ciasto. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Na rozgrzanym oleju usmażyć naleśniki. Grzyby namoczyć i ugotować, około 10 minut, w wodzie w której się moczyły. Kapustę przepłukać i ugotować w osolonej wodzie. Na patelni przesmażyć cebulę pokrojoną w drobną kostkę, dodać do odcedzonej kapusty i wymieszać razem z grzybkami również pokrojonymi w kostkę. Doprawić. Farsz nakładać na naleśniki, zwinąć, i podgrzać na patelni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 28.05.2014 15:51
bardzo fajne
Łukasz15 04.05.2013 09:02
Z takim farszem na pewno będą pyszne
traktorek 17.04.2013 21:46
bardzo lubię
kuklik 04.04.2013 09:38
smakowite danie
gosia56 22.03.2013 19:36
Napewno pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat