Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

naleśniki z kapustą i grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
woda gazowana 1,5 szklanki
jajko 2 sztuki
pieczarki 50 dag
cebula 1,5 sztuki
kapusta kiszona 1 kg
marchewka 1 sztuka
sól do ciasta
mleko 1,5 szklankki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
ziele angielskie 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
woda do kapusty

Przepis i sposób przygotowania na: naleśniki z kapustą i grzybami

Kroki postępowania

1
z mąki, wody, jajek, soli, mleka robimy ciasto. Następnie na patelni rozgrzewamy trochę tłuszczu. Wlewamy go do ciasta mieszajac. Łyżką wlewamy ciasto na rozgrzaną patelnie i smażymy z dwóch stron.
Krok 1 - naleśniki z kapustą i grzybami foto
2
pieczarki obieramy, kroimy w kostkę, podduszamy na oleju i maśle. Cebule obieramy i podduszamy takze.
Kapustę siekamy drobniej , wrzucamy do garnka. Dodajemy obraną i startą marchewkę,mieszamy. Podlewamy wodą, dodajemy ziele i liść. Następnie podduszamy aż będzie miękka. Odcedzamy. Doprawiamy do smaku. Łączymy z cebulą i pieczarkami, mieszamy. Ewentualnie dodajemy przyprawy.

Wykładamy porcje na palcek, rozmieszamy na całym placku.
Krok 2 - naleśniki z kapustą i grzybami foto
3
zwijamy placek w taki rulonik: zawijamy trochę boki jak widać na zdęciu, i od strony nie zawiniętej rękoma formujemy rulon.
Krok 3 - naleśniki z kapustą i grzybami foto
4
Tak wygląda gotowy, zwinięty:)
Krok 4 - naleśniki z kapustą i grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 07.10.2013 12:33
wspaniałe!!!!
mic 06.03.2013 20:33
takie krokiety
Barbara/zuza22_85 05.02.2013 15:52
dobre
gosia56 05.02.2013 15:27
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak