Naleśniki z kalafiorem i farszem warzywnym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    3 szklanki
  • mąka pszenna

    2 szklanki
  • jajka

    2 sztuki
  • pieczarki

    5 sztuk
  • groszek

    0,5 szklanki
  • serek topiony

    1 sztuka
  • sól do smaku

  • olej do smażenia

  • soda oczyszczona

    1 łyżeczka
  • kalafior

    1 sztuka
  • papryka

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie;
Ciasto naleśnikowe;
mleko , jajka, soda, mąka, wymieszać do ciasta dodać 1/2 startego kalafiora i wymieszać z tego ciasta upiec naleśniki.
Farsz;
paprykę, pieczarki , resztę kalafiora, drobno posiekać i podsmażyć dodać groszek i serek topiony wszystko razem wymieszać, układać na naleśniki, można podawać z sosem beszamelowym lub sosem beszamelowo-serowym.
Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat