Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
cukier kryształ 1/2 łyżki
sól 1/2 łyżeczki
mleko 2% 3 szklanki
jajko 1 sztuka
jabłka 5 sztuk
Cynamon mielony Prymat do smaku
cukier do smaku
słonina 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z jabłkami

Ciasto naleśnikowe:

1.Jajko,cukier i sól razem utrzeć.
2.Następnie wlać szklankę mleka i dokładnie wymieszać.
3.Potem na przemian dodawać mąkę i mleko ciągle mieszając,żeby nie powstały grudki.
4.Smażyć cienkie naleśniki na rozgrzanej patelni wcześniej posmarowaną słoniną.


Nadzienie jabłkowe:

1.Jabłka umyć,obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach.
2.Postawić na małym ogniu dodać cynamonu i smażyć dopóki jabłka będą miękkie i woda z nich odparuje.
3.Potem na koniec gotową marmoladę dosłodzić według gustu.

Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 29.01.2014 15:10
Pyszności mniam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak