Naleśniki z jabłkami

Naleśniki z jabłkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    2 szklanki
  • cukier kryształ

    1/2 łyżki
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • mleko 2%

    3 szklanki
  • jajko

    1 sztuka
  • jabłka

    5 sztuk
  • Cynamon mielony Prymat

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • słonina

    200 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto naleśnikowe:

1.Jajko,cukier i sól razem utrzeć.
2.Następnie wlać szklankę mleka i dokładnie wymieszać.
3.Potem na przemian dodawać mąkę i mleko ciągle mieszając,żeby nie powstały grudki.
4.Smażyć cienkie naleśniki na rozgrzanej patelni wcześniej posmarowaną słoniną.


Nadzienie jabłkowe:

1.Jabłka umyć,obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach.
2.Postawić na małym ogniu dodać cynamonu i smażyć dopóki jabłka będą miękkie i woda z nich odparuje.
3.Potem na koniec gotową marmoladę dosłodzić według gustu.

Smacznego !

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agnieszka-87-25 29.01.2014 15:10
Pyszności mniam!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat