Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z boczkiem i pieczarkami

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

placki naleśnikowe 4 szt
boczek wędzony 15-20 dkg gram
pieczarki 30-40 dkg
cebula 1 mała szt
sól
Pieprz czarny Prymat w młynku
olej do smażenia
jogurt naturalny 200 gram
szczypiorek 1 pęczek
Sos sałatkowy włoski z bazylią i oregano Prymat

Porada

Do zrobienia tego dania wykorzystałam naleśniki, które zostały z obiadu z poprzedniego dnia

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z boczkiem i pieczarkami

Boczek pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię i podsmażyć przez chwilę, aż wytopi się trochę tłuszczu. Następnie dodać cebulę pokrojoną w drobną kostkę i zeszklić ją. Pieczarki również pokroić w kostkę i wrzucić na patelnię. Doprawić pieprzem i solą. Dusić całość około 10-15 minut.
W międzyczasie zrobić sos: do jogurtu naturalnego dodać sos sałatkowy, dokładnie wymieszać i odstawić na 10 minut. Następnie dodać posiekany szczypiorek, wymieszać. Posmarować farszem naleśniki, zawinąć je w rulon i podsmażyć na patelni. Polać sosem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna69 27.04.2015 13:50
Super pomysł. Na pewno spróbuje.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak