Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki "ruskie"

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Naleśniki

jajko 3 szt
mąka 2 szk
mleko 1 szk
woda zimna 1 szk
olej 3 łyżki
sól i pieprz

Farsz:

ziemniaki ugotowane 50 dag
twaróg 30 dag
boczek wędzony 15 dag
cebula 1 szt
sól i pieprz
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki "ruskie"

Jajka wbić do miski, dodać mąkę, mleko, wodę, sól, pieprz i olej. Całość zmiksować i usmażyć naleśniki.
Ziemniaki oraz ser przepuścić przez praskę, wymieszać.
Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanej patelni, przełożyć do farszu. Na tej samej patelni podsmażyć cebulę i dodać do farszu. Na koniec całość doprawić solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszać. Farsz nakładać na naleśniki i składać je w trójkąty.
Przed podaniem podsmażyć na maśle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 09.02.2017 11:56
bardzo lubię
jagoda5913 07.02.2017 21:26
ciekawy pomysł
IKrakowianka 07.02.2017 19:03
uwielbiam taką wersję!
Aleksandra/Olcia 07.02.2017 17:42
uwielbiam odsmażone na złoto na masełku lub zapieczone w piekarniku pod serem pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak