Naleśniki pomidorowe z pesto

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 szklanka
  • jaja surowe

    2 szt
  • mąka gryczana

    2 łyżki
  • mąka pszenna

    ile trzeba
  • sól do smaku

  • cukier

    1 łyżeczka
  • przecier pomidorowy

    1 łyżeczka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • olej do smażenia

  • mięso mielone

    400 gr
  • pesto

    100 gr
  • żółty ser ostry

    200 gr
  • czosnek

    1 ząbek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mleka oraz 1 szklanki wody, jajek i mąki pszennej a także gryczanej przygotować ciasto- ma mieć konsystencję gęstej śmietany. Ciasto odrobinę posolić, posłodzić wymieszać dokładnie z przecierem i ze słodką papryką. Usmażyć naleśniki. Mięso wysmażyć na oleju z dodatkiem czosnku. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Każdy naleśnik smarować pesto, oprószyć serem , faszerować smażonym mięsem i zwijać w rulonik. Zwinięty również posypać serem, udekorować oliwkami i gotowe. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sunnymood 09.02.2013 14:45
pyszne
Małgorzata106 08.09.2012 19:52
super
Ewelina38 16.07.2011 23:38
bardzo apetycznie wyglądają
matii6 05.03.2011 19:51
znakomicie wyglądają
Henryka2 14.12.2010 23:11
Bardzo apetycznie wyglądają!
SmacznaPyza 13.12.2010 17:26
bardzo ładnie i smakowicie wyglądają
MAR3STA 07.12.2010 19:32
bardzo smaczne
alaaa 07.12.2010 17:39
bardzo ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat