Naleśniki po meksykańsku

Naleśniki po meksykańsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Naleśniki po meksykańsku to świetny pomysł na wytrawne naleśniki! Idealnie sprawdzą się zarówno na obiad jak i kolację, a pożywny farsz sprawi, że będziecie syci na długo po skończonym posiłku.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 szklanka
  • mleko

    1,5 szklanki
  • jaja

    2 szt
  • oliwa

    2 łyżki
  • sól

    szczypta
  • papryka mielona

    do smaku
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    do smaku
  • Farsz:

  • mięso mielone

    800 g
  • cebula

    1,5 szt
  • czosnek

    3 ząbki
  • pomidory krojone z puszki

    1 puszka
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • oliwa

  • sól

    do smaku
  • papryka

    0,5 szt
  • kukurydza w puszce

    1 puszka
  • fasola czerwona z puszki

    1 puszka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Naleśniki po meksykańsku

  • dokładny przepis krok po kroku
  • świetna alternatywa dla słodkich naleśników
  • danie z mięsem mielonym 

Naleśniki po meksykańsku, możemy przyrządzić na patelni lub zapiec z serem w piekarniku. Są bardzo smaczne i pożywne. Jeśli lubicie dania kuchni meksykańskiej, to ten przepis z pewnością zagości u Was na dłużej! 

Kroki postępowania

Krok 1 - Naleśniki po meksykańsku foto
Cebulę poszatkować, czosnek zgnieść, podsmażyć na oliwie. Dodać mięso mielone. Dusić ok 15 min.
Krok 2 - Naleśniki po meksykańsku foto
Pomidory z puszki zmiksować, dodać do mięsa. Dodać koncentrat, sól, cukier oraz PRZYPRAWY (nie zmieściły się oknie składników, wiec dodaje tu): PAPRYKA MIELONA SŁODKA, ZIOŁA PROWANSALSKIE, PIEPRZ CAYENNE, OREGANO.

Dodać pokrojoną w paski paprykę czerwoną, kukurydzę i fasolę czerwoną z puszki. Duś jeszcze ok 10 min
Krok 3 - Naleśniki po meksykańsku foto
W misce umiksuj ciasto z mleka, jajek, mąki, oliwy, soli i przypraw. Piecz na patelni do naleśników. Po upieczeniu wyłóż na talerz i przykryj pokrywką, niech poleżą chwilę, staną się bardziej elastyczne.
Krok 4 - Naleśniki po meksykańsku foto
Naleśniki nadziej farszem, zwiń w rulon. Możesz polać sosem od mięsa i posypać utartym żółtym serem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (66)

Małgorzata92 24.06.2017 23:33
Pyszności :)
jan_mag 02.04.2017 21:26
Bardzo dobre
pestka 31.03.2017 11:48
smaczna propozycja
cookingangelika 01.03.2017 11:16
musze wyprobowac
jan_mag 23.02.2017 11:01
Ale dobrocie
IZABELA29 03.02.2017 14:08
Pysznie podane
Bożena Matuszczyk 27.01.2017 18:02
Smakowite i kuszące naleśniki;)
Cranberry 16.11.2016 11:12
Wygladaja smacznie
Klausia 14.10.2016 22:15
ciekawe naleśniki
cukiereczek 14.09.2016 19:43
pyszne naleśniki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat