Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki na słono
Ser trzemy na tarce. Pieczarki kroimy w plastry i smażymy aż bedą złociste.(nie trzeba smażyć można surowe pokroić)
Ciasto: Do misy dodajemy 2 szklanki mleka i tyle samo wody (proporcja zawsze 1;1) następnie dodajemy całe jajo i doprawiamy solą, pieprzem, można dodać oregano lub tymianku.
Następnie dodajemy mąkę (w tym przypadku nie za dużo ponieważ reszta składników zagęści ciasto) ok1,5 szklanki i mieszamy.
Gdy ciasto mamy zrobione dodajemy wszystkie składniki :paprykę, pieczarki usmażone lub surowe, ser starty i szynkę.
Bierzemy patelnie ( ja smażyłam na oleju rzepakowym) i chochlą nakładamy ciasto na patelnie i smażymy na złocisty kolor.
Możecie zrobić duże naleśniki na całą patelnie lub mniejsze jak ja.
Smacznego! ;)