Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki kukurydziane ze szpinakiem i fetą

2.0
(5)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Pyszne naleśniki przygotowane z farszem ze szpinaku i fety.

Składniki:

Naleśniki:

mąka kukurydziana 1.5 szklanki
mąka pszenna 0.5 szklanki
woda 1 szklanka
mleko 1 szklanka
jajko 2 sztuki
olej 3 łyżki
sól 0.25 łyżeczka

Farsz:

szpinak świeży 500 gramów
ser feta 250 gramów
cebula 1 sztuka
czosnek 4 ząbki
Pieprz czarny mielony Prymat 0.5 łyżeczka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 0.5 łyżeczka
masło do smażenia 2 łyżki

Dodatkowo:

kiełki brokuła 2 garście

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki kukurydziane ze szpinakiem i fetą

Naleśniki:

Wszystkie składniki na naleśniki przełożyć do miski i zmiksować. Odstawić na 30 minut. Po tym czasie usmażyć naleśniki na lekko natłuszczonej patelni.

Nadzienie:

Obrać i posiekać, czosnek obrać i drobno posiekać, szpinak oczyścić i oderwać grube łodyżki. Na patelni, na maśle podsmażyć najpierw cebulę, następnie dodać czosnek i po minucie porcjami dodawać szpinak. Chwilę razem smażyć i doprawić do smaku pieprzem i gałką muszkatołowa. Zdjąć z ognia i dodać pokruszony ser feta i wymieszać. Na naleśniki nakładać porcję nadzienia, zwinąć i od razu podawać. Posypać kiełkami brokuła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak