Naleśniki kukurydziane ze szpinakiem i fetą

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

Pyszne naleśniki przygotowane z farszem ze szpinaku i fety.
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Naleśniki:

  • mąka kukurydziana

    1.5 szklanki
  • mąka pszenna

    0.5 szklanki
  • woda

    1 szklanka
  • mleko

    1 szklanka
  • jajka

    2 sztuki
  • olej

    3 łyżki
  • sól

    0.25 łyżeczka

Farsz:

  • szpinak świeży

    500 gramów
  • ser feta

    250 gramów
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    4 ząbki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    0.5 łyżeczka
  • gałka muszkatołowa mielona

    0.5 łyżeczka
  • masło do smażenia

    2 łyżki

Dodatkowo:

  • kiełki brokuła

    2 garście
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Naleśniki:

Wszystkie składniki na naleśniki przełożyć do miski i zmiksować. Odstawić na 30 minut. Po tym czasie usmażyć naleśniki na lekko natłuszczonej patelni.

Nadzienie:

Obrać i posiekać, czosnek obrać i drobno posiekać, szpinak oczyścić i oderwać grube łodyżki. Na patelni, na maśle podsmażyć najpierw cebulę, następnie dodać czosnek i po minucie porcjami dodawać szpinak. Chwilę razem smażyć i doprawić do smaku pieprzem i gałką muszkatołowa. Zdjąć z ognia i dodać pokruszony ser feta i wymieszać. Na naleśniki nakładać porcję nadzienia, zwinąć i od razu podawać. Posypać kiełkami brokuła.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat