Naleśniki kokosowe z dżemem porzeczkowym i sosem jagodowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    szklanka
  • mleko

    pół szklanki
  • cukier

    2 łyzki
  • szczypta soli

  • wiórki kokosowe

    2 łyżki
  • borówki amerykańskie

    pół szklanki)
  • 2-3 łyżki woddy

  • cukier zelujacy- wg ilośco oowców

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki na ciasto wymieszać-w takiej ilości, aby ciasto było dosć płynne. Borówki rozgotować z cukrem żelującym, lekko podlewając wodą zanim puszczą sok żeby się nie przypaliły.
Naleśniki posmarowac dżemem. Złożyć na ćwiartki. Polac sosem jagodowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
PaniMISIOWA 10.01.2011 16:12
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat