Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki francuskie.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 2% 2 szklanki
mąka 1,5 szklanki
jajko 1 sztuka
oregano do smaku
sól do smaku
majeranek do smaku
ser mozarella 200 gram
szynka 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki francuskie.

Szynkę kroimy w plasterki lub kostkę. Ser ucieramy (można kupić ser starty). Do misy wlewamy mleko oraz tyle samo wody. Dodajemy jajo, płaską łyżeczkę soli, trochę pieprzu, oregano i majeranku. Wszystko mieszamy. Następnie dodajemy mąkę i mieszamy. Do masy dodajemy starty ser i szynkę.
Smażymy na rozgrzanej patelni, najlepiej na oliwie z oliwek.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sanielcia 01.08.2013 13:23
Na pewno pyszniutkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak