Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

naleśniki faszerowane mięsem mielonym i pieczarkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

naleśniki

mąka 1 szklanka
jajko 1 jajko
sól do smaku
woda gazowana
mleko

farsz

pieczarki 200 gr
mięso mielone 200 gr
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: naleśniki faszerowane mięsem mielonym i pieczarkami

naleśniki:
mąkę przesiać ,dodać jajko oraz pół szklanki mleka ,sól do smaku i tyle wody alby ciasto miało gęstość kwaśnej śmietany ,odstawić na pół godziny.
farsz:
pieczarki umyć i pokroić w plastry, podsmażyć na tłuszczu dodać mięso mielone i przyprawę , można podlać bulionem, dusić do miękkości
usmażyć naleśniki,
na naleśniki nakładać po porcji farszu zawijać lub składać ,
podawać na ciepło z ulubiona surówką .
SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 08.03.2015 21:31
Bardzo smaczne
Katarzyna59 08.03.2015 14:41
uwielbiam naleśniki w wersji wytrawnej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak