Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

naleśniki al a pierogi

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
jajko 2 sztuki
mleko 1,5 szklanki
ziemniaki 0,5 kg
cebula
sól
pieprz
koper

Przepis i sposób przygotowania na: naleśniki al a pierogi

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obieramy i osolone gotujemy. Robimy z nich puree z koperkiem. Boczek i cebulkę kroimy w kosteczkę i podsmażamy aby tłuszczyk się wytopił. Dorzucamy do ziemniaków i mieszamy. To będzie farsz do naszych naleśników.
Krok 1 - naleśniki al a pierogi foto
2
Z mąki, jajek i mleka robimy ciasto na naleśniki. Smażymy klasycznie na kropli oliwy. Nakładamy na każdego farsz.
Krok 2 - naleśniki al a pierogi foto
3
Zawijamy wg uznania w kwadraty, trójkąty lub ruloniki. Posypujemy skwareczkami.
Krok 3 - naleśniki al a pierogi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tessinka 14.12.2012 17:38
ciekawy pomysł
Habibi 13.12.2012 22:35
Kiedyś, jak zaczynałam przygodę z "dorosłym" gotowaniem, robiłam je zamiast pierogów - strasznie bałam się lepienia pierogów ;)
Milena87 13.12.2012 22:03
coś ciekawego:)
Noruas 13.12.2012 19:21
fajny pomysł, wygląda zachęcająco

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak