Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Najszybsze babeczki z ciasta francuskiego z rabarbarem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
rabarbar 1
kruszonka
żółtko jajek
cukier waniliowy 16 g

Przepis i sposób przygotowania na: Najszybsze babeczki z ciasta francuskiego z rabarbarem

Składniki na 8 babeczek
Przygotowanie

Foremki natłuszczam. Piekarnik nagrzewam do temperatury 200 °C. Ciasto kroję na mniejsze kawałki i wykładam do foremek formując spody. Rabarbar obieram z grubych włókien i kroję w ukośne plastry. Rabarbar układam na cieście, posypuję kruszonką. Pozostałą ilość ciasta francuskiego wykładam na wierzch i smaruję jajkiem. Ponownie posypuję kruszonką wierzch babeczek. Piekę przez 10 minut, aż się zarumienią. Babeczki można dodatkowo oprószyć cukrem pudrem.
Kruszonka : składniki rozetrzeć
masło 50 g
mąka 100 g
cukier 50 g

Smacznego,

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 08.06.2016 07:37
wyglądają bardzo smacznie
Kolorowa 05.06.2016 19:12
fajny przepis ;)
Łukasz15 04.06.2016 22:22
Bardzo dobre
ada.la 04.06.2016 21:51
proste i smaczne
Stenka 04.06.2016 21:25
smaczne babeczki
2milutka 04.06.2016 18:44
Cudowne smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak