Najprostsze kotlety .

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1 szt.podwójny
  • jajko

    2 szt
  • mąka pszenna

    1 szkl
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do panierowania
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/3 łyżeczki
  • czosnek Prymat

    1 łyżeczka
  • przyprawa do kurczaka

    1 /2 łyżeczki.( Prymat )
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet oczyścić z błonek opłukać pokroić na kotlety.
Lekko rozbić tłuczkiem oprószyć przyprawami.
Jajka rozbełtać widelcem.
Do jednej miski wsypać mąkę a do drugiej tartą bułkę.
Kotlety najpierw obtoczyć w mące następnie w jajku a na samym końcu w bułce tartej .
Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.
Fajnie smakują podane z frytkami i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 31.01.2017 23:14
Prosto, szybko i smacznie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat