Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Najpierw marynowana, a potem duszona, czyli szynka w sosie musztardowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Marynata

oliwa 2-3 łyżki
ocet balsamiczny 1/2 łyżeczki
Kucharek przyprawa do potraw 2/3 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
majeranek 2/3 łyżeczki
szynka wieprzowa 700 g

Sos

Musztarda sarepska Prymat 2 łyżeczki
śmietana 30% 4 łyżki
mąka pszenna 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Najpierw marynowana, a potem duszona, czyli szynka w sosie musztardowym

Kroki postępowania

1
Wszystkie składniki marynaty dokładnie ze sobą połączyć.
Krok 1 - Najpierw marynowana, a potem duszona, czyli szynka w sosie musztardowym foto
2
Umyte mięso obtoczyć w marynacie i na kilka godzin schować do lodówki.
Krok 2 - Najpierw marynowana, a potem duszona, czyli szynka w sosie musztardowym foto
3
Potem mięso obsmażyć na patelni, następnie wlać ok. 1/2 szklanki wody, przykryć i dusić przez o. 45-60 min.
Krok 3 - Najpierw marynowana, a potem duszona, czyli szynka w sosie musztardowym foto
4
Potem mięso pokroić w plastry i dusić do miękkości.
Krok 4 - Najpierw marynowana, a potem duszona, czyli szynka w sosie musztardowym foto
5
Na końcu mięso wyciągnąć, a do powstałego sosu wlać musztardowy (śmietankę wymieszać z musztardą i mąką), zagotować.
Krok 5 - Najpierw marynowana, a potem duszona, czyli szynka w sosie musztardowym foto
6
Mięso podawać z gotowym sosem musztardowym.
SMACZNEGO!
Krok 6 - Najpierw marynowana, a potem duszona, czyli szynka w sosie musztardowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 22.11.2016 20:58
Bardzo fajny obiadek
Wafelek2601 22.11.2016 16:44
Aż chce się jeść
mirosława4 22.11.2016 13:47
smaczna sztuka mięsa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak