Najłatwiejsza golonka gotowana i pieczona

Najłatwiejsza golonka gotowana i pieczona

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • golonki

    2 sztuki
  • marchewka

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler korzeniowy

    1/5 sztuki
  • czosnek

    3 ząbki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3-4 sztuki
  • Ziele angielskie całe Prymat

    4-5 sztuk
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Najłatwiejsza golonka gotowana i pieczona

Golonki umyć i przełożyć do garnka. Warzywa obrać, umyć i w całości przełożyć do garnka z golonką. Dodać przyprawy i ugotować do miękkości. Gotować na niewielkim ogniu.

Ugotowana mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Podpiec kilka-kilkanaście minut w wysokiej temperaturze - do momentu aż skórka będzie lekko rumiana.

Golonki przed pieczeniem można delikatnie oprószyć ulubionymi przyprawami.

Tak przyrządzone są niezwykle smaczne i mięciutkie, że wprost rozpływają się w ustach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Margo1 11.05.2017 16:35
Golonka dobra,ale nie za często
Diana Rusiłowicz 08.05.2017 09:01
Dziękuję :)
Justi2401 07.05.2017 20:39
Uwielbiam golonkę, choć to typowo "chłopskie" jadło :)
Web 4 tygodnie temu
To nie danie chłopskie to szlachta i opasy bogacze jedli
Franciszek 07.05.2017 17:13
pyszne danie
Lis 07.05.2017 13:42
Po prostu idealna:)
dodi 07.05.2017 12:27
apetycznie wyglada
Janina 07.05.2017 12:18
Mniam, mniam ;))
olkaaa 07.05.2017 09:50
już dawno nie robiłam
Diana Rusiłowicz 07.05.2017 02:45
Dziękuję :)
w mojej kuchni 07.05.2017 00:22
pyszne jedzonko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat