Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
golonki
2 sztuki -
marchewka
1 sztuka -
pietruszka
1 sztuka -
seler korzeniowy
1/5 sztuki -
czosnek
3 ząbki -
Liść laurowy suszony Prymat
3-4 sztuki -
Ziele angielskie całe Prymat
4-5 sztuk -
przyprawa uniwersalna Kucharek
do smaku
Przepis i sposób przygotowania Najłatwiejsza golonka gotowana i pieczona
Golonki umyć i przełożyć do garnka. Warzywa obrać, umyć i w całości przełożyć do garnka z golonką. Dodać przyprawy i ugotować do miękkości. Gotować na niewielkim ogniu.
Ugotowana mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Podpiec kilka-kilkanaście minut w wysokiej temperaturze - do momentu aż skórka będzie lekko rumiana.
Golonki przed pieczeniem można delikatnie oprószyć ulubionymi przyprawami.
Tak przyrządzone są niezwykle smaczne i mięciutkie, że wprost rozpływają się w ustach.
Komentarze (12)
Załaduj więcej komentarzy (2)