Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewany schab

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1,5 kg
ziemniaki 2 szt
cebula 1 szt
boczek wędzony 10 plastrów
ser żółty 10 plastrów
Marynata do mięs klasyczna Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewany schab

Kroki postępowania

1
Schab ponacinać tak aby powstały kieszonki.
Krok 1 - Nadziewany schab foto
2
Zimniaki obrać i pokroić w plastry, cebulę również.
Krok 2 - Nadziewany schab foto
3
Marynować kilka godzin w dowolnej marynacie do wieprzowiny.
Krok 3 - Nadziewany schab foto
4
W każą kieszonkę schabu włożyć plaster serka. Następnie wcisnąć w każdą kieszeń plaster boczku.
Krok 4 - Nadziewany schab foto
5
Podobnie wyłożyć plastry cebuli. Na końcu plastry ziemniaka.

Krok 5 - Nadziewany schab foto
6
Całość włożyć w rękaw do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku około 1-1,5 godziny
Krok 6 - Nadziewany schab foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 28.09.2015 14:02
Dobre mięso.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak