Nadziewany pieczony łosoś

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś

    4 kawałki
  • szpinak mrożony

    250 g
  • śmietana

    3 łyżki
  • czosnek

    3 ząbki
  • ser

    4 łyżki
  • sól

  • chili

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Nadziewany pieczony łosoś foto
W każdym kawałku łososia robię nożem kieszonkę - delikatnie. Moje kawałki / plastry miały około 8cm szerokości. Na patelnie wrzucam zamrożony szpinak i podsmażam na małym ogniu mieszając. Czosnek siekam nożem na drobne i wrzucam do szpinaku. Chwilę razem podsmażam i następnie dodaję śmietanę. Ja dodałam chyba nawet więcej niż łyżki :) Całość solę i pieprzę do smaku. Doprawiam również chili. Całość mieszam i podsmażam. Ser ścieram na tarce na grubych oczkach lub kroję w drobną kosteczkę. Szpinak przekładam do miseczki i mieszam razem z serem żółtym. Takim farszem nadziewam solidnie łososia.
Krok 2 - Nadziewany pieczony łosoś foto
Całość zwijam w folię robiąc torebeczki. Wszystkie ustawiam w naczyniu żaroodpornym i zapiekam w temp 170C przez około 25-30 minut.
Krok 3 - Nadziewany pieczony łosoś foto
Jeśli ktoś lubi można samą rybę również lekko posolić. Ja wolę łososia w naturalnej postaci więc solidnie doprawiam farsz :) Rybę podaje z ciepłym pieczywem czosnkowym

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorota76 26.11.2012 21:31
apetyczne
sylwia / sytofala 23.11.2012 19:55
pięknie wygląda
cooleczka 23.11.2012 18:52
wyborny
mala2021 23.11.2012 18:40
super połączenie smaków
medi 23.11.2012 17:58
Fantastyczne połączenie,idealne dla mnie.Fajny przepis:)
adelajda 23.11.2012 17:07
super smaki !
Marta1986 23.11.2012 16:06
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat