Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewany pieczony łosoś

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś 4 kawałki
szpinak mrożony 250 g
śmietana 3 łyżki
czosnek 3 ząbki
ser 4 łyżki
sól
chili

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewany pieczony łosoś

Kroki postępowania

1
W każdym kawałku łososia robię nożem kieszonkę - delikatnie. Moje kawałki / plastry miały około 8cm szerokości. Na patelnie wrzucam zamrożony szpinak i podsmażam na małym ogniu mieszając. Czosnek siekam nożem na drobne i wrzucam do szpinaku. Chwilę razem podsmażam i następnie dodaję śmietanę. Ja dodałam chyba nawet więcej niż łyżki :) Całość solę i pieprzę do smaku. Doprawiam również chili. Całość mieszam i podsmażam. Ser ścieram na tarce na grubych oczkach lub kroję w drobną kosteczkę. Szpinak przekładam do miseczki i mieszam razem z serem żółtym. Takim farszem nadziewam solidnie łososia.
Krok 1 - Nadziewany pieczony łosoś foto
2
Całość zwijam w folię robiąc torebeczki. Wszystkie ustawiam w naczyniu żaroodpornym i zapiekam w temp 170C przez około 25-30 minut.
Krok 2 - Nadziewany pieczony łosoś foto
3
Jeśli ktoś lubi można samą rybę również lekko posolić. Ja wolę łososia w naturalnej postaci więc solidnie doprawiam farsz :) Rybę podaje z ciepłym pieczywem czosnkowym
Krok 3 - Nadziewany pieczony łosoś foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota76 26.11.2012 21:31
apetyczne
sylwia / sytofala 23.11.2012 19:55
pięknie wygląda
cooleczka 23.11.2012 18:52
wyborny
mala2021 23.11.2012 18:40
super połączenie smaków
medi 23.11.2012 17:58
Fantastyczne połączenie,idealne dla mnie.Fajny przepis:)
adelajda 23.11.2012 17:07
super smaki !
Marta1986 23.11.2012 16:06
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak