Nadziewane rzodkieweczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rzodkiewki

    10 sztuk
  • twaróg

    100 gram
  • jogurt naturalny

    3 łyżki
  • szczypiorek

    2 łyżki
  • ogórek

    1/2 sztuki
  • przyprawa do twarożków

    1 łyżeczka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • czosnek

    1 ząbek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rzodkiewki dokładnie umyj i na przekrój na pół, ja użyłam nożyka do wycinania wzorków, by ładny mieć brzeg. Twaróg wymieszaj z jogurtem i dopraw do smaku solą, pieprzem, małym ząbkiem czosnku i przyprawą do twarożków. Dodaj pokrojonego w małą kosteczkę ogórka i szczypiorek. Wymieszaj wszystko razem. Farsz nakładaj na rzodkiewki i nakryj kapeluszem :) Gotowe :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jadwiga/Jaga85 15.08.2013 20:42
Ale one słodko wyglądają. Nic tylko schrupać:)
ppaulina 13.08.2013 19:58
muszą być pyszne
JOANNA16 30.04.2013 21:37
ale pomysłowe, muszą być pyszne
kika100 19.04.2013 10:54
są naprawdę urocze
goofy9 14.03.2013 23:36
wygląda świetnie, super przepis
reniatka 05.03.2013 15:17
prezentują się rewelacyjnie
gosia1988 10.08.2012 16:51
świetnie wygląda
gosia561 12.06.2012 18:57
bajecznie wyglądają
mufinka79 29.05.2012 18:36
Polecam, bardzo smaczny dodatek do zwykłych kanapek
iziona 29.05.2012 07:18
Super pomysł !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat