Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane pieczarki Joanny

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 500 gram
jajko 1 szt
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 3 łyżki
pieprz mielony biały
pieczarki 12 szt
masło 100 gram
chleb 1 kromka
pomidory suszone 3 z bazylią
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane pieczarki Joanny

Kroki postępowania

1
Pieczarki myjemy i wyskrobujemy środki jak ja to mówię. Do miski wkładamy to co wyskrobiemy. Mięso mielimy z 1 kromka chleba dodajemy pieprz suszone pomidorki z bazylią i oregano.



500 gram mielonego z łopatki
jajko 1 sztuka
sól morska 1 łyżeczka
3 łyżeczki suszone pomidorki z bazylią i oregano
3 łyżeczki czosnek niedźwiedzi
pieprz mielony biały 1 łyżeczka
kromka chleba jasnego
pieczarki 12 sztuk
12 wiórek masła
Krok 1 - Nadziewane pieczarki Joanny foto
2
Czosnek niedźwiedzi pierz mielony biały sól morską.
Krok 2 - Nadziewane pieczarki Joanny foto
3
Jajo dodajemy i mieszamy farsz smakujemy czy dobrze doprawiony . Jeśli nam czegoś brakuje to doprawiamy według swego uznania . Nadziewamy pieczarki i na każdą kładziemy po wiórku masła wkładamy do piecyka w naczyniu do zapiekania i pieczmy około godziny w 170 stopniach sprawdzając czy się upiekło.
Krok 3 - Nadziewane pieczarki Joanny foto
4
Pyszności podane :)
Krok 4 - Nadziewane pieczarki Joanny foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota76 26.11.2012 21:28
super
SmakolykiJoanny 26.11.2012 20:52
Ja też lubię a można je nadziać naprawdę różnie :)
Barbara/zuza22_85 26.11.2012 20:10
pyszne
kokoszka
kokoszka 26.11.2012 19:56
pycha
ilka_86 26.11.2012 19:49
uwielbiam nadziewane pieczarki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak