Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane pieczarki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 8 sztuk
cebula 1 sztuka
jajko 1 sztuka
masło 1 łyżka
olej 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3/4 szklanki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane pieczarki

Pieczarki dokładnie umyć i osuszyć.Poodrywać nóżki pieczarek.

1 całą pieczarkę i poodrywane nóżki ścieramy na tarce o grubych oczkach.

Cebulę obrać i pokroić w kostkę,następnie udusić na maśle.Gdy cebulka jest już miękka dodajemy starte pieczarki i dusimy do miękkości następnie solimy i pieprzymy do smaku.

Przygotowanym farszem nadziewamy pieczarki w miejscu gdzie wyrastały nóżki pieczarek.

Następnie dokładnie obtaczamy w utrzepanym jajku a następnie w bułce tartej i smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 27.05.2013 11:44
jakie fajne :-)
Mniam 24.05.2013 08:18
Nadziewanych nie jadłam.
Barbara13 23.05.2013 22:45
Dlatego jest drugie zdjęcie po przekrojeniu :)
jerzy3 23.05.2013 16:32
po zdjęciu byłem przekonany,że to mielone
iwi 23.05.2013 16:01
Bardzo smaczny dodatek.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak