Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane kabaczkowe łódki

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kabaczki ( po 1 kg każdy ) 2
łopatki wieprzowej 600 g
ząbki czosnku 3
żółta papryka 1
topionego serka 100 g
posiekanego koperku 3 łyżki
sól do smaku
ryż ugotowany 4 szk
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane kabaczkowe łódki

Kroki postępowania

1
Farsz : Mięso umyć i pokroić na kawałki. Papryki i cebulę po oczyszczeniu i umyciu pokroić w kostkę i wrzucić do miski, dodać koperek i do tej miski zmielić mięso razem z obranym i umytym czosnkiem i serkiem topionym.
Krok 1 - Nadziewane kabaczkowe łódki foto
2
Potem dodać ugotowany i przestudzony ryż oraz przyprawy do smaku i dokładnie wymieszać nadzienie do kabaczków.
Krok 2 - Nadziewane kabaczkowe łódki foto
3
Kabaczki umyć, ściąć końcówki i przekroić każdy na pół ale wzdłuż kabaczka. Łyżką lub kulkownicą usunąć gniazda nasienne i tak przygotowane kabaczki ułożyć na blasze wysmarowanej olejem.
Krok 3 - Nadziewane kabaczkowe łódki foto
4
Przygotowanym farszem napełnić łódeczki.
Krok 4 - Nadziewane kabaczkowe łódki foto
5
Wszystko piec w piekarniku nagrzanym do 165 stopni przez 40 - 45 minut.
Krok 5 - Nadziewane kabaczkowe łódki foto
6
Podawać na gorąco, można polać ketchupem
Krok 6 - Nadziewane kabaczkowe łódki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 22.01.2014 11:18
znakomicie podane
Joannasz3190 21.01.2014 18:10
Pyszności :)
kriko 21.01.2014 17:48
bardzo pyszne
DorotaZ 21.01.2014 17:37
Uwielbiam takie kabaczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak