Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane jajka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajek 5 sztuk
mięsa mielonego 1 kostka
soli 1 szczypta
pieprzu 1 szczypta
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżeczki
majonezu 3 łyżki
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane jajka

Jajka ugotować na twardo.Ostudzić i obrać ze skorupek .Przekroić każde jajko na pół i delikatnie wyjąć miąższ. Mięso mielone przełożyć na patelnię z olejem i zasmażyć.Przyprawić solą i pieprzem.Dodać pozostałe żółtka,bułkę tartą oraz pokrojoną na drobno natkę pietruszki.Pomału nadziewać jajka.Na wierzch posmarować majonezem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak