Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nadziewane jabłka z chmurką kokosową

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 2-3 sztuki
rodzynki 1/2 szklanki
skórka pomarańczowa
cynamon Prymat
brandy
białko 2 sztuki
cukier puder 2 łyżki
wiórki kokosowe 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: nadziewane jabłka z chmurką kokosową

Kroki postępowania

1
jabłka obrać przekroić na pół wyciąć gniazda
Krok 1 - nadziewane jabłka z chmurką kokosową foto
2
rodzynki, i skórkę pomarańczową namoczyć przez ok. 10 min w brandy, później włożyć rodzynki do jabłek i posypać cynamonem
Krok 2 - nadziewane jabłka z chmurką kokosową foto
3
z białek ubić pianę dodać cukier puder oraz wiórki kokosowe i wymieszać
Krok 3 - nadziewane jabłka z chmurką kokosową foto
4
taką piankę wyłożyć na jabłka z rodzynkami i piec ok. 30 min w piekarniku nagrzanym do 160 stopni
Krok 4 - nadziewane jabłka z chmurką kokosową foto
5
wyłożyć na talerzyki
Krok 5 - nadziewane jabłka z chmurką kokosową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 09.10.2015 14:52
Pod mój smak.
pestka 14.04.2014 10:14
pyszny deser
plocia 29.01.2014 19:45
Super sprawa !! jutro robię jako deser, akurat mam gości
Róża1 29.11.2013 10:49
super! , super pomysł !!!!!!!!
treonina 11.08.2013 00:08
po prostu coś wspaniałego!
karolina1869 21.07.2013 14:38
rewelacja pyszny deser
jeta72 17.06.2013 11:57
ale pychotka :-)
aneta2208 09.03.2013 11:44
smacznie wygląda
SmacznaPyza 03.03.2013 15:07
czy zapiekasz w taki sposób jakiś konkretny gatunek jabłek czy nie ma to żadnego znaczenia ?
EWI 16.02.2013 20:08
rewelacja
gosia56 16.02.2013 14:17
super
PaniMISIOWA 16.02.2013 13:49
jutro je robię!
Pomocnik 16.02.2013 12:56
super
halina17 16.02.2013 12:52
smaczne jabłka
ewka1978 16.02.2013 12:45
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak