Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane a la zraziki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 6 plastrów
mięso z szynki 6 plastrów
mięso mielone 1 kg
pieczarki 0,5 kg
jajko 1 sztuka
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane a la zraziki

Plastry schabu i plastry mięsa od szynki rozbijamy dosyć dobrze.Do mięsa mielonego dodajemy drono pokrojone ugotowane pieczarki jajko i przyprawy,mieszamy.Po kolei na plastry nakładamy farsz i zawijamy zraziki,spinamy wykałaczką.Następnie przesmarzamy zrazy po kolei na patelni i wkładamy je na godzine do piekarnika.Pieczemy w temperaturze 180 stopni.Podajemy z ziemniakami bądź z bigosikiem-mniam :-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 02.08.2014 08:42
Też takie lubię
Anna169Hosz 20.09.2013 09:04
Dania mięsne zawsze u nas mile widziane :)
ZEWA 10.05.2013 12:11
to musi być smaczne, nie ma innej opcji :)
Bernadeta1 20.03.2013 01:14
pyszne mięsko
barbara11561 27.01.2013 09:52
lubię takie roladki:)
gusia1000 05.01.2013 22:53
Dobre.
Pietruszka 31.12.2012 16:04
smaczne
adelajda 30.12.2012 14:20
smaczne !
Joanna46 25.12.2012 21:06
Bardzo treściwe.
Botwinka 25.12.2012 18:55
super
Patrycja25 25.12.2012 15:12
dobre
mela25 25.12.2012 14:51
smakowite
Marta1986 25.12.2012 14:37
pycha
jasiek 25.12.2012 12:52
smaczne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak