Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewana pierś z kurczaka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
pieczarki 5-6 szt
cebula biała 1 duża
boczku 4-6 plasterki
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat
sól
pieprz
oliwa
natka pietruszki
pęczak 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewana pierś z kurczaka

Kroki postępowania

1
Piersi nacinamy od góry robiąc w niej kieszonkę,natrzeć odrobiną oliwy i przyprawą do drobiu.
Krok 1 - Nadziewana pierś z kurczaka foto
2
Na oliwie podsmażyć cebulkę pokrojoną w kostkę i pieczarki pokrojone w plasterki,doprawiamy solą i pieprzem na koniec dodajemy natkę pietruszki.
Krok 2 - Nadziewana pierś z kurczaka foto
3
Farszem nadziewamy każdą z piersi,układamy w naczyniu żaroodpornym(jeśli zostało nam trochę nadzienia to wykładamy je na spód naczynia)wysmarowanym oliwa,obkładamy plastrami boczku.Pieczemy w 200C aż boczek będzie złoty i chrupko.

Upieczoną pierś podajemy z kaszą
Krok 3 - Nadziewana pierś z kurczaka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 23.09.2013 18:38
smaczne miesko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak