Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nadziewana papryka chili con carne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 30 dkg.
czosnek 2 ząbki
fasola czerwona 1 puszka
kukurydza kons. 1/2 puszki
sól i pieprz
oliwa
cebula 1 szt.
pomidory krojone z puszki 1 puszka
ryż 1,5 szkl.
papryka 4 szt.
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: nadziewana papryka chili con carne

Cebulę i czosnek obrać,drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanej oliwie,dodać mięso mielone,doprawić do smaku solą,pieprzem najlepiej świeżo zmielonym oraz papryką ostrą,wymieszać i chwilę poddusić na wolnym ogniu pod przykryciem.Wrzucić do mięsa osączoną z zalewy fasolę oraz kukurydzę i pomidory z puszki wymieszać i ewentualnie jeśli trzeba doprawić do smaku.Papryki umyć,odciąć wierzch,usunąć pestki ze środka i napełniać je przygotowanym farszem.Układać w naczyniu żaroodpornym i zapiec w piekarniku w temp.180st.ok.35-40min.Podawać na ciepło z ryżem ugotowanym na sypko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak