Nadziewamy jagodami camembert w szynce parmeńskiej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser camembert

    2 szt
  • jagody

    1 szklanka
  • miód prawdziwy

    2 łyżki
  • szynka parmeńska

    8-10 plasterków
  • masło

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jagody delikatnie mieszamy z miodem. Camemberty nacinamy wzdłuż tworząc kieszeń. Do środka każdej kieszeni wkładamy po 1 łyżce jagód wymieszanych z miodem. Każdy ser dokładnie owijamy w maszynkę parmeńską (po ok. 4-5 plasterków na jeden ser).

Na patelni rozgrzewamy masło, smażymy sery po ok. 5-7 minut z każdej strony, aż szynka się zarumieni, a ser w środku będzie miękki. Pod koniec smażenia dodajemy pozostałe jagody wymieszane z modem i jeszcze chwilę smażymy aż powstanie sos.

Ser podajemy polany sosem jagodowym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bertpvd 24.06.2015 10:33
piękne zdjęcie i fajny przepis :)
Ewa Wojtaszko 23.06.2015 21:20
camembert na słodko? no czemu nie :)
Wiktoria29 23.06.2015 20:53
bardzo apetyczny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat