Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziane schabiki

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 3/4 kg
pieczarki 300 g
papryka czerwona 1/2 sztuki
cebula 2 sztuki
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
majeranek do smaku
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziane schabiki

Kroki postępowania

1
Cebulę i paprykę kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju na rumiano.
Krok 1 - Nadziane schabiki foto
2
Gdy cebulka się zrumieni dodajemy obrane i pokrojone w kostkę pieczarki. Solidnie doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy ok 10 minut od czasu do czasu mieszając, aż odparuje woda. Farsz studzimy.
Krok 2 - Nadziane schabiki foto
3
W czasie gdy farsz stygnie schab rozbijamy przez folię na plastry.
Krok 3 - Nadziane schabiki foto
4
Plastry schabu z jednej strony nacieramy papryką słodką, z drugiej majerankiem.
Krok 4 - Nadziane schabiki foto
5
Na plastrach schabu od strony majeranku układamy farsz.
Krok 5 - Nadziane schabiki foto
6
Zwijamy roladkę i spinamy wykałaczkami, aby farsz się nie wydostał. Smażymy na rozgrzanym oleju (tak by przykrył połowę roladek) po 7 minut z każdej strony. Po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Smacznego! :)
Krok 6 - Nadziane schabiki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jumper123 14.09.2015 09:40
fajny przepis na pewno smaczne
bogusia 82 13.09.2015 20:52
pyszne mięsko:)
Maridka19 13.09.2015 19:19
Pyszna propozycja na fajne mięsko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak