Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nadziane pomidory

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 8 szt
kasza jęczmienna 500 g
cebula 2 szt
pieczarki kilka
masło 2 łyżki
ser żółty
oregano
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: nadziane pomidory

Pomidory umyć osuszyć .Ściąć wierzch z każdego pomidora i wydrążyć miąższ.
Kaszę wcześniej ugotować i wystudzić.Na patelni podsmażyć na maśle pokrojoną w kostkę cebulkę z pokrojonymi drobno pieczarkami i dodać do tego kaszę.Na koniec zmażenia dorzucić miąższ z pomidorów i chwilę razem posmażyć.Przyprawić solą ,pieprzem i papryką.
Do każdego pomidora wsypać oregano i wypełnić pomidory kaszą.Na wierzch posypać startym żółtym serem .Ułożyć na blaszce i wstawić do gorącego piekarnika .Piec w temp 180st ok 30 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 01.03.2015 13:54
ciekawy pomysł na coś pysznego
Luki 28.01.2015 19:06
świetne na ciepłą przystawkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak