Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziane mielone

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
żółtko jajek 1-2 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 100-200 g
cebula 1 sztuka
ogórek konserwowy 1-2 sztuka
papryka konserwowa 0,5 sztuka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziane mielone

Kroki postępowania

1
Mięso mielone mieszamy z żółtkiem, solą, pieprzem i bułką tartą.
Krok 1 - Nadziane mielone foto
2
Ogórek, cebulkę i paprykę kroimy w kostkę i dodajemy do wcześniej zarobionego mięsa. Wszystko dokładnie mieszamy i formujemy owalne lub podłużne kotlety.
Krok 2 - Nadziane mielone foto
3
Kotlety układamy na patelni z rozgrzanym olejem i smażymy, aż do przyrumienienia. Podajemy ziemniakami, ryżem, itp. Smacznego!
Krok 3 - Nadziane mielone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 28.04.2017 09:25
też dodaję do mielonych różne składniki, muszę spróbować twojego pomysłu
Ela15 14.10.2015 18:12
bardzo dobre
Jagódka77 10.02.2015 21:07
pyszne kotlety
kate.500 22.02.2013 15:56
pycha
Bernadeta1 04.02.2013 00:11
bardzo smaczne takie kotlety
MagdaXXX 31.01.2013 15:48
ekstra
IKrakowianka 21.01.2013 19:02
świetne kotlety
Lemon 19.01.2013 13:01
świetne
Lemon 19.01.2013 13:01
świetne
Magda24 19.01.2013 12:38
dobre kotleciki
-Natka- 19.01.2013 11:05
Fajne kolorowe kotleciki.
Ewa6274879 18.01.2013 23:16
wyglądają smakowicie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak