Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jajko
10 szt -
szynka wędzona
8 plasterków -
majonez
200 ml -
chrzan
3 łyżki -
szczypiorek
do smaku -
sól
do smaku -
pieczarki marynowane
1 słoiczek
Przepis i sposób przygotowania Nadziane jajka-szynką i pieczareczkami.
Szynkę, pieczarki i żółtka pokroić w drobną kosteczkę i wymieszać.
W miseczce wymieszać majonez z chrzanem, solą i pieprzem.
Tak przygotowany sos połączyć z wcześniej pokrojonymi składnikami.
\"Masę\" nakładamy do wydrążonych jajek i dekorujemy posiekanym szczypiorkiem.
Smacznych Świąt Wielkanocnych;)
Komentarze (2)