Nadziane jajka-szynką i pieczareczkami.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    10 szt
  • szynka wędzona

    8 plasterków
  • majonez

    200 ml
  • chrzan

    3 łyżki
  • szczypiorek

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieczarki marynowane

    1 słoiczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować, przekroić na pół (wzdłuż) i wybrać żółtka.
Szynkę, pieczarki i żółtka pokroić w drobną kosteczkę i wymieszać.
W miseczce wymieszać majonez z chrzanem, solą i pieprzem.
Tak przygotowany sos połączyć z wcześniej pokrojonymi składnikami.
\"Masę\" nakładamy do wydrążonych jajek i dekorujemy posiekanym szczypiorkiem.

Smacznych Świąt Wielkanocnych;)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
KasiaK90 24.10.2011 12:39
super
caroline1983 04.08.2011 15:29
Lubię takie nadziewane jaja, tym bardziej ze kombinacji jest sporo

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat