Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziana papryka mięsem i kaszą.

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 4 szt
mięso mielone 40 dkg
kasza pęczak 3/4 szkl
cebula 1 szt
olej
sól
pieprz
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
śmietana 12% 2 łyżki
mąka 1 łyżka
szczypiorek
woda 0,5 litra
przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziana papryka mięsem i kaszą.

Kroki postępowania

1
Paprykę myjemy, odcinamy górę i wydrążamy gniazda nasienne
Krok 1 - Nadziana papryka mięsem i kaszą. foto
2
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie na pół miękko. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oleju. Mięso, kasza, cebulka podsmażona, sól , pieprz całość mieszamy.
Krok 2 - Nadziana papryka mięsem i kaszą. foto
3
Przygotowanym farszem, faszerujemy papryki. Układamy w rondlu.
Krok 3 - Nadziana papryka mięsem i kaszą. foto
4
Wodę mieszamy z koncentratem i wlewamy do garnka. Przykrywamy
i gotujemy ok 1 godz
Krok 4 - Nadziana papryka mięsem i kaszą. foto
5
Do pół szklanki wody dodajemy mąkę i śmietanę, dokładanie mieszamy
i wlewamy do papryki. Przyprawiamy przyprawą uniwersalną i pieprzem.
Podajemy posypane szczypiorkiem. Smacznego
Krok 5 - Nadziana papryka mięsem i kaszą. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 10.09.2014 07:05
Bardzo lubię warzywa faszerowane kaszami.
irenka 09.09.2014 21:19
pyszne jedzonko
Renata9 09.09.2014 20:42
super pyszne papryczki, w dodatku jeszcze z takim nadzieniem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak