Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

na szybko francuskie z renetą i czekośliwką...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie/nie mrożone
dżem 200 ml/czekośliwka
szara reneta 4 sztuki
cukier brązowy 2 łyzki
cynamon 2 łyżeczki
cukier puder - ile potrzeba

Przepis i sposób przygotowania na: na szybko francuskie z renetą i czekośliwką...

Kroki postępowania

1
ciasto francuskie nie mrożone rozwinąć na papierze i przenieść na blaszkę do pieczenia, przez część środka wzdłuż rozsmarować czekośliwkę (użyłam swojej domowej) lub inny dżem jaki się lubi
Krok 1 - na szybko francuskie z renetą i czekośliwką... foto
2
jabłka szara reneta obrać ze skórki i pokroić do miski na drobne kawałki, posypać cynamonem, mąką ziemniaczaną i brązowym cukrem, wymieszać dokładnie
Krok 2 - na szybko francuskie z renetą i czekośliwką... foto
3
na czekośliwkę rozłożyć pokrojone jabłka, wolne brzegi ciasta ponacinać ostrym nożem na paski i nakładać na jabłka, posmarować roztrzepanym jajkiem
Krok 3 - na szybko francuskie z renetą i czekośliwką... foto
4
piekarnik elektryczny nagrzany na 210 C, grzanie góra/dół, piec ciasto z 35-40 minut, na ciemno złoty kolor, wystudzone ciasto przed podaniem posypać pudrem cukrem - na szybko pyszne ciasto na deser..............SMACZNEGO!!!
Krok 4 - na szybko francuskie z renetą i czekośliwką... foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 17.01.2017 21:17
smaczne ciasto
IKrakowianka 17.01.2017 19:51
szybkie i pyszne
olkaaa 17.01.2017 19:16
lubię takie
Konczi 17.01.2017 18:00
na szybko ale jak smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak