na szybko francuskie z renetą i czekośliwką...

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie/nie mrożone
  • dżem

    200 ml/czekośliwka
  • szara reneta

    4 sztuki
  • cukier brązowy

    2 łyzki
  • cynamon

    2 łyżeczki
  • cukier puder

    - ile potrzeba
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - na szybko francuskie z renetą i czekośliwką... foto
ciasto francuskie nie mrożone rozwinąć na papierze i przenieść na blaszkę do pieczenia, przez część środka wzdłuż rozsmarować czekośliwkę (użyłam swojej domowej) lub inny dżem jaki się lubi
Krok 2 - na szybko francuskie z renetą i czekośliwką... foto
jabłka szara reneta obrać ze skórki i pokroić do miski na drobne kawałki, posypać cynamonem, mąką ziemniaczaną i brązowym cukrem, wymieszać dokładnie
Krok 3 - na szybko francuskie z renetą i czekośliwką... foto
na czekośliwkę rozłożyć pokrojone jabłka, wolne brzegi ciasta ponacinać ostrym nożem na paski i nakładać na jabłka, posmarować roztrzepanym jajkiem
Krok 4 - na szybko francuskie z renetą i czekośliwką... foto
piekarnik elektryczny nagrzany na 210 C, grzanie góra/dół, piec ciasto z 35-40 minut, na ciemno złoty kolor, wystudzone ciasto przed podaniem posypać pudrem cukrem - na szybko pyszne ciasto na deser..............SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Stenka 17.01.2017 21:17
smaczne ciasto
IKrakowianka 17.01.2017 19:51
szybkie i pyszne
olkaaa 17.01.2017 19:16
lubię takie
Konczi 17.01.2017 18:00
na szybko ale jak smacznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat