Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Na bogato, czyli kurczak nadziany

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 2 sztuki
ser feta kilka kostek
ser żółty 2 plastry
cebula 1/2 sztuki
papryka czerwona 1/2 sztuki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 opakowania
chili Prymat 1 łyżeczka
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
ryż 2 woreczki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Na bogato, czyli kurczak nadziany

Piersi z kurczaka oczyścić z błon, opłukać i naciąć wzdłuż tworząc tzw. kieszonki. Do każdej kieszonki włożyć paski papryki, kilka piórek cebuli, żółty ser, ząbek czosnku i kilka kostek sera feta. Tak przygotowane kieszonki okręcić białą nicią, aby nadzienie nie wypłynęło podczas smażenia. Na patelni rozgrzać olej i smażyć piersi na złoto z każdej strony. Kurczaka smażyć ok. 15 minut. Po usmażeniu ściągnąć z mięsa nici.
W międzyczasie przygotować ryż (ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu). Ugotowany i odcedzony ryż wrzucić do garnka, dodać łyżkę oleju, curry, pokrojoną w kostkę paprykę i piórka cebuli. Lekko przesmażyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 04.03.2014 13:00
rewelacyjnie wygląda, super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak