na białej kiełbasie zupa z kiszonej kapusty z kaszą...

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    4 litry
  • włoszczyzna

    1/2 pęczka
  • ziele angielskie

    4 sztuki
  • liście laurowe

    2 sztuki
  • przecier pomidorowy

    1 łyżka
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1 łyżka
  • papryka ostra

    1 łyżeczka
  • majeranek

    2 łyżki
  • biała kiełbasa

    6 surowa
  • kasza

    1 szklanka
  • kapusta kiszona

    60 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

zagotować wodę i włożyć pokrojoną kiszoną kapustę włoszczyznę rozdrobnioną w blenderze, ziele i liść laurowy

gotować z 30 minut - teraz wsypać kaszę perłową, włożyć surową białą kiełbasę , przecier pomidorowy i na mniejszym ogniu gotować z 20 minut , co jakiś czas mieszając

do smaku przyprawić kucharkiem, papryką ostrą, majerankiem

podawać z ziemniakami tłuczonymi polanymi skwarkami lub pieczywem.......SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
monika141 12.01.2014 17:53
smaczna zupka
Beatris 12.01.2014 10:50
Taką zupkę zjadłabym z apetytem.
fotoviderek 12.01.2014 10:02
Pyszna zupa :)
as28 12.01.2014 09:24
fajny pomysł
Konczi 12.01.2014 07:51
połączenie smaków bardzo ciekawe, smakowałaby mi :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat