Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Musztardowy gulasz z dynią

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miąższ z dyni 1/2 kg
olej 2 łyżki
cebula 1 sztuka
czosnek 4 ząbki
Musztarda miodowa Prymat 2 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
Musztarda francuska Prymat 1 łyżka
chili w płatkach 1/2 łyżeczki
sól, pieprz do smaku
indyk 1/2 kg
rozmaryn 5 gałązek
sos worcester 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Musztardowy gulasz z dynią

Kroki postępowania

1
Mięso z indyka kroimy w kostkę, czosnek po obraniu kroimy w cieniutkie plasterki, a obraną cebulę w pióra. Dwie z gałązek rozmarynu drobno siekamy. Mieszamy wszystkie rodzaje musztardy z sosem Worcestershire, olejem i chili. Powstałą marynatą dokładnie nacieramy mięso wymieszane z posiekanym rozmarynem, cebulą i czosnkiem. Zostawiamy na 2 godziny. Mięso ze wszystkimi dodatkami przekładamy na patelnię, i całość smażymy na średnim ogniu przez 15 minut, mieszając od czasu do czasu.
Krok 1 - Musztardowy gulasz z dynią foto
2
Po tym czasie dorzucamy resztę rozmarynu i dynię pokrojoną w kostkę. Całość mieszamy i dusimy jeszcze przez 20 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i podajemy.
Krok 2 - Musztardowy gulasz z dynią foto
3
Najlepiej w chlebowych miseczkach.
Krok 3 - Musztardowy gulasz z dynią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 03.10.2014 10:21
Apetyczny przepis.
Lemon 29.10.2012 12:16
ciekawe
ziutula
ziutula 29.10.2012 09:39
apetycznie podano gulasz..
Konczi 29.10.2012 09:33
podoba mi się :)
Ola1984 29.10.2012 06:47
Fajna propozycja podania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak