Musztardowy filet w sezamie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • filet z kurczaka

    1 szt
  • sezam

    do panierowania

marynata

  • musztarda

    1 łyżka
  • miód płynny

    1 łyżeczka
  • pietruszka zielona

    1 łyżka
  • czosnek

    3 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fileta przekroić na dwa kotlety i lekko rozbić. Składniki marynaty wymieszać i natrzeć nimi kurczaka. Odstawić na 20-30 minut, a następnie panierować w sezamie i smażyć z obu stron na złoty kolor. Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Edith85 04.10.2015 20:10
ale pysznosci
Czarnula666 04.10.2015 17:03
Napewno skorzystam z przepisu :-) Wygląda super
bietka 03.10.2015 21:47
Filet w sezamie jest bardzo smaczny :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat