Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Musztardowe roladki drobiowe z jarmużem i cukinią

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 2 sztuki
jarmuż 4 liście
cukinia 1 mała sztuka
Musztarda kremska Prymat
sól i pieprz
Panierka:
jajko 1 sztuka
mleko 4 łyżki
Musztarda kremska Prymat 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat

Porada

Podajemy np. młodymi ziemniakami i sałatką ze świeżych warzyw.

Przepis i sposób przygotowania na: Musztardowe roladki drobiowe z jarmużem i cukinią

Kroki postępowania

1
Jarmuż blanszujemy 3-4 min w osolonym wrzątku. Odcedzamy , dokładnie osuszamy na ręczniku papierowym.
Krok 1 - Musztardowe roladki drobiowe z jarmużem i cukinią foto
2
Piersi oczyszczamy z błonek ,myjemy , osuszamy , przekrawamy na pół a następnie wzdłuż by powstały 4 plastry. Oprószamy mięso solą i pieprzem. Smarujemy po całości musztardą.
Cukinie myjemy , obieramy , ścieramy na tarce o dużych oczkach. Na każdy płat mięsa kładziemy liść jarmużu oraz obfitą ilość cukinii , zwijamy roladkę.
Krok 2 - Musztardowe roladki drobiowe z jarmużem i cukinią foto
3
Jajka roztrzepujemy z mlekiem oraz musztardą to dokładnego połączenia się składników. Bułkę tartą wsypujemy do oddzielnej miseczki. Każdą roladkę panierujemy najpierw w jajku a następnie w bułce tartej.
Krok 3 - Musztardowe roladki drobiowe z jarmużem i cukinią foto
4
Smażymy roladki na rumiano z obu stron. Usmażone wykładamy na ręcznik papierowy by ociekła z nadmiaru tłuszczu.

Krok 4 - Musztardowe roladki drobiowe z jarmużem i cukinią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 29.12.2015 15:36
Dziękuję :)
anka1988 28.12.2015 21:35
pyszna propozycja obiadowa!
monika141 28.12.2015 20:39
smaczne roladki
Jadwiga/Jaga85 28.12.2015 16:12
Smacznie i pomysłowo!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak