Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Musztardowe pulpeciki z farszem

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielona wieprzowina 250 g
brokuł 3 duże różyczki
papryka konserwowa 2 plastry
cebula biała 1 duża sztuka
jajko 1 sztuka
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
mąka pszenna
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
chili Prymat 1 szczypta
smalec 2 łyżki

Porada

Idealne na obiad do lekkich dodatków jak na przykład warzyw na parze.

Przepis i sposób przygotowania na: Musztardowe pulpeciki z farszem

Kalafiora myjemy , sparzamy wrzątkiem. Paprykę kroimy w małą kostkę.Cebulę siekamy drobno. Mięso mielone łączymy z musztardą , cebulą , jajkiem , bułką tartą oraz przyprawami ( czosnkiem granulowanym , solą pieprzem i chili) wyrabiamy masę rękoma. Różyczki kalafiora dzielimy na mniejsze części ( mniejsze różyczki)
Dłońmi bierzemy trochę mięsa , rozpłaszczamy. Na środek kładziemy 2-3 małe różyczki kalafiora oraz parę ( 4-5) kawałków papryki, Zlepiamy pulpecika. Czynność powtarzamy do wyczerpania składników. Każdego pulpecika obtaczamy w mące.
Na patelni rozgrzewamy smalec , smażymy pulpeciki na rumiano z każdej strony. Podajemy z ulubionymi lekkimi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 06.08.2015 21:45
Bardzo fajny pomysł
Róża1 06.08.2015 18:44
fajny pomysł !!!!!!!!!!!
inka2012 06.08.2015 15:43
bardzo ciekawe połączenie
Adamorek 06.08.2015 14:36
coś ciekawego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak