Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Musztardowe ogórki

3.0
(13)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

ogórki 2 kg

Zalewa

woda 1,5 litra
ocet 10 % 1 szklanki
cukier 1 szklanka
sól 1,5 łyżki
Ziele angielskie całe Prymat 4 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1 łyżka
Musztarda sarepska Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Musztardowe ogórki

1.
Ogórku umyć pokroić ze skórką na plastry, ułożyć w słoikach .
2.
Zalewa: Wszystkie składniki zalewy zagotować dodając pod koniec musztardę, mieszać aż się rozpuści całkowicie.Gotową gorąca zalewą zalać ogórki w słoikach, zakręcić i pasteryzować 5 minut od zagotowania. Po zagotowaniu wynieść w chłodne ciemne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 21.08.2015 08:10
Robię podobne,pyszne są:)
bogusia 82 20.08.2015 20:29
robię podobne ,są pyszne:)
Franciszek 20.08.2015 19:21
Pyszne takie ogórki
DorotaZ 20.08.2015 18:05
Ja też je lubię
gosia56 20.08.2015 18:02
robię też ogórki w zalewie musztardowej są pyszne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak