Muszle ze szpinakiem i fetą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron (duże muszle)

    1 opak
  • szpinak mrożony

    1 opak
  • ser feta

    1 opak
  • olej

    do smażenia
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    3 ząbki
  • koncentrat pomidorowy

    1 słoiczek
  • przyprawa kuchni włoskiej

    do smaku
  • ser żółty

    15 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Muszle gotujemy al dente. Na patelni dusimy szpinak, aż woda odparuje.
2. Na drugiej patelni przygotowujemy sos pomidorowy: smażymy posiekaną w kostkę cebulę i posiekany czosnek, wsypujemy przyprawę włoską, podlewamy wodą i dusimy około 5 minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Sos jest już gotowy.
3. Do przestudzonego szpinaku dodajemy pokruszoną fetę i mieszamy, aż powstanie kremowa masa. Napełniamy nią muszle, układamy je w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Polewamy sosem pomidorowym i posypujemy startym serem. Pieczemy około 20 minut w mocno rozgrzanym piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa104 10.11.2011 12:34
Mniam,ale mam na nie ochotę.
Anita21 10.02.2011 16:35
bardzo ciekawe
iwona332 22.09.2010 22:55
super
Klaudia007 03.09.2010 13:51
no na sama myśl ślinka cieknie:P
Dorota76 23.06.2010 18:31
Nie tartę lecz muszelki nadziewane mój błąd tak mnie zaczarował ten przepis
Dorota76 23.06.2010 18:29
Na myśl o takiej zapiekance kubki smakowe już mnie ciągną do kuchni aby przyrządzić tarte. Super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat