muszle paprykowo-mięsne zapiekane

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron muszle

    250 g
  • mięso mielone

    0,5 kg
  • papryka czerwona

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • przecier pomidorowy

    2 łyzki
  • sól

  • pieprz

  • śmietana 30%

    1-2 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

makaron ugotować na pół twardo, zalać go zimną wodą, ostudzić i osuszyć. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę i przesmażyć na oleju, następnie dodać mięso, przesmażyc. Do przesmażonego mięsa dodać przecier, doprawić solą i pieprzem. Zimne muszle napełnić przestudzonym farszem, ułożyć w naczyniu do zapiekania. Śmietanę doprawić solą i pieprzem i zalać nią muszle. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać 40 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ppaulina 03.02.2014 21:07
pyszny obiadek
JOANNA16 26.08.2013 09:00
mniam pychota
traktorek 11.04.2013 23:10
wspaniała kolacyjka
Megg 09.04.2013 20:04
bardzo smaczne :)
gosia56 09.04.2013 18:33
napewno pyszne
kasiek 09.04.2013 18:24
smaczne danie
Marta11 09.04.2013 18:22
super jedzenie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat