Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

muszle grzybowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron muszle 12 szt
grzyby leśne 1/2kg
serek topiony śmietankowy duży 1 szt
cebula 1 szt
śmietana 30% 4 łyżki
przyprawa do zapiekanek 1 szt
tłuszcz do smażenia 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: muszle grzybowe

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i przesmażyć na tłuszczu. Następnie dodać oczyszczone lub rozmrożone grzyby.Pod koniec dodać śmietanę i serek topiony, doprawić do smaku.
Krok 1 - muszle grzybowe foto
2
Duże muszle ugotować chwilę w osolonej wodzie,odsączyć.Ostudzone muszle napełniamy grzybami i układamy w wysmarowanym tłuszczem naczyniu do zapiekania.
Krok 2 - muszle grzybowe foto
3
Pomysł na zapiekankę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i zalewamy muszle.Wkładamy do piekarnika i pieczemy około 40 minut
Krok 3 - muszle grzybowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 03.03.2014 09:46
bardzo fajne
Ada-Gaba 09.01.2014 09:34
przepyszne danie
Anna169Hosz 29.11.2013 11:43
Prawdziwe pyszności!
Róża1 18.11.2013 21:34
palce lizać , te Twoje muszle:-)
teresa18 10.11.2013 19:11
świetny pomysł
w mojej kuchni 09.11.2013 22:31
jakie przysmaki na talerzu
WiktoriaGotuje 09.11.2013 20:32
ciekawy przepis
bogusia19 09.11.2013 19:20
smakowicie wyglądają
joanna__s 09.11.2013 18:39
Ale pyszny pomysł. Mniam!
dodi 09.11.2013 18:20
fajne te muszle
iwi 09.11.2013 18:18
Przepyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak