Muszle faszerowane po meksykańsku

Muszle faszerowane po meksykańsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron muszelki

    250 g
  • mięso mielone wołowe

    500 g
  • pieczarki

    250 g
  • cebula

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    1/2 sztuki
  • papryka żółta

    1/2 sztuki
  • kukurydza konserwowa

    3 łyżki
  • groszek konserwowy

    3 łyżki
  • przecier pomidorowy

    250 ml
  • pasta chili

    1/2 łyżeczki
  • papryka ostra Prymat

    1/2 łyżeczki
  • słodka papryka Prymat

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

  • masło

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Muszle ugotować al dente wg. przepisu na opakowaniu , odcedzić , osuszyć.

Cebule obrać , warzywa umyć , pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło , przesmażyć warzywa , dodać mięso ,smażyć na rumiano. Wlać przecier pomidorowy , doprawić pastą chili , paprykami w proszku oraz solą , wymieszać.

Farszem napełnić muszle , ułożyć na blaszce , posypać tartą mozzarellą.

Zapiekać 10 min w piekarniku nagrzanym do 180 st.
SzczyptaChili
Muszle mogą być podawane na ciepło jako danie obiadowe lub na zimo jak przystawka. Podając na ciepło np. podczas przyjęcia muszle farszem możemy napełnić dzień wcześniej a przed podaniem posypać mozzarellą i zapiec.

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Stenka

07.03.2017 18:33
smaczne danie

wwwiolka

06.03.2017 20:37
Bardzo fajny przepis.

Mysiunia

06.03.2017 17:36
zjadłabym z przyjemnościa

Aleksandra/Olcia

06.03.2017 16:58
smakowite danie

Wiesława1

06.03.2017 16:33
Pyszne danie

Ada-Gaba

06.03.2017 15:43
bardzo pysznie

MonikaW

06.03.2017 14:39
Rewelacja ☺

ewelinapac

06.03.2017 12:52
uwielbiam takie dania

SzczyptaChili

06.03.2017 12:24
Dziękuję , świetnie sprawdzają się podczas przyjęć :)

Ola1984

06.03.2017 12:23
Bardzo apetycznie wyglądają :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat