MUSZLE Conchiglie Z KURCZAKIEM I PIECZARKAMI W SOSIE ŚMIETANOWYM

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron muszelki

    400 gram
  • cebula

    1 szt
  • pieczarki

    250 gram
  • filet z kurczaka

    0,5 kg
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • śmietana 30%

    200 ml
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • tymianek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1/ Makaron ugotować wg. przepisu zamieszczonym na opakowaniu. Odcedzić. Cebulę pokroić w kosteczkę a pieczarki w ósemki. Na odrobinie oleju podsmażyć cebulę z pieczarkami, a następnie dodać filet z kurczaka pokrojony w drobną kostkę. Przyprawić przyprawami i tymiankiem. Pod koniec dodać groszek i całość dusić jeszcze do miękkości groszku.

2/Na koniec całość wymieszać ze śmietaną. Gotowy sos przelać do makaronu i wymieszać. Podawać gorący, posypany zieleniną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
magdziorka6 10.04.2015 12:18
wszelkie dania makaronowe są przepyszne to też mi się bardzo podoba
Betina#45 08.04.2015 18:13
mniam ! świetne danie
Michał2 08.04.2015 17:47
dobre jedzenie
bietka 08.04.2015 17:43
pyszny makaronik :)
marzut 08.04.2015 16:10
super przepis
W poszukiwaniu inspiracji 08.04.2015 15:49
Uwielbiam połączenie kurczaka i pieczarek ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat