Muszelki z sosie paprykowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielona wieprzowina

    1/2 kg
  • makaron muszelki

    1/2 opakowania
  • papryka czerwona

    1 strąk
  • pomidory

    2
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • cebula

    1/2 sztuki
  • czosnek

    1 ząbek
  • cukier

    1/2 łyżeczki
  • sól

  • pieprz

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować, odcedzić. Czosnek i cebulę posiekać. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić na kawałki. Olej rozgrzać w rondlu, zeszklić cebulę. Dodać mięso, podsmażyć. Dodać paprykę, pomidory, koncentrat, czosnek i cukier. Podlać wodą, dusić do miękkości, doprawić. Sosem polać makaron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat