Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszelki z sosem mięsno-pomidorowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
przecier pomidorowy 500 ml
marchewka tarta 2 łyżki
ser żółty do posypania
sól do smaku
makaron muszelki 200 g
oregano do dekoracji
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Muszelki z sosem mięsno-pomidorowym

Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Mięso mielone podsmażamy na patelni teflonowej. Można na zwykłej z 2 łyżkami oleju. Marchewkę myjemy obieramy i ścieramy 2 łyżki. Do podsmażonego mięsa dodajemy marchewkę oraz suszone oregano. Doprawiamy solą i świeżym pieprzem. Po około 5 minutach dodajemy przecier pomidorowy. Czekamy aż się zagotuje sos. Na miskę wykładamy makaron i polewamy sosem. Posypujemy tartym serem i świeżym oregano dekorujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdalea 22.06.2013 19:30
uwielbiam takie dania
2milutka 22.06.2013 16:56
fajne danie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak